השקעה בטכנולוגיה

תקוות גדולות

profitable investment in high tech

לכל מיזם בתחילת דרכו במיוחד אם מדובר בחברת הזנק (סטארט אפ) יש חלום אחד כמוס וקטן- לעשות את זה, להגיע להצלחה, לעשות הרבה כסף או בקיצור- לעשות אקזיט.
סיפורים כאלה ניתן לראות קמים כל הזמן במדינה קטנה כמו ישראל, שבה יש כמויות עצומות של חברות הזנק ביחס לגודל האוכלוסייה.

כל אלה עם השאפתנות הישראלית הבלתי מתפשרת, מייצרים אקלים לוהט שטומן בתוכו הרבה מאוד תקוות, הרבה מאוד חלומות, הרבה מאוד שאיפות להגיע אל היעד המובטח ולהצליח לעשות את זה כמו הגדולים.
זה לא קל מכיוון שהדרך ארוכה ופתלתלה, מוצרים וטכנולוגיות יכולים לייצר הרבה מאוד באזז והתלהבות, אך בדיוק באותה המידה גם ליפול. לכן, חברות ומשקיעים לא ממהרים להשקיע בחברות הזנק או חברות טכנולוגיה במהירות, אלא אם אלה נושאות בשורה חדשה ומסעירה במיוחד.

לתת מענה לבעיה נפוצה

 

אחד מכללי הזהב של חברת טכנולוגיה מוצלחת הוא שהיא מצליחה לתת מענה הולם ופשוט לבעיה נפוצה או לקושי שעד כה לא ניתן היה להתגבר עליו. רבות מחברות הטכנולוגיה הקיימות כיום, אכן עונות על כלל זהב זה. לא כולן עונות על הצרכים בצורה כללית וגורפת שמתאימה לכלל האוכלוסייה. מספיק שיש מענה לנישה שהיא עסקית, כדי שאותו מענה יתפוס, וצרכנים יפנו לרכוש מוצרים או שירותים של אותה חברה.

לא חסרות לנו דוגמאות מהעולם הטכנולוגי

ביל גייטס ומייקרוסופט פתרו את בעיית חוסר היכולת לעבוד בכמה חלונות במקביל על גבי מחשב אחד באמצעות פיתוח מערכת ההפעלה ווינדוס.
חברת אפל הצליחה לייצר מוצר שמאפשר גלישה באינטרנט, צג צבעוני המונע במגע אצבעות וכנגן מוזיקה משוכלל ונוח עם חוויית משתמש גבוהה- האייפוד טאץ'.
חברת  גלקון הישראלית מייצרת מחשבי השקיה הפוטרים את המשתמש מלצאת כל יום ולהתחיל לפתוח ולסגור ברזים ובכך מאפשרת השקיה אוטומטית מבלי להיות פיזית שם כשזה קורה.
חברת גיוון אימג'ינג מייצרת גלולת מצלמה שמצלמת את המעי הדק מבלי לבצע פעילות פולשנית או חודרנית, ללא ניתוח וללא שימוש בקולונוסקופיה (המחייבת הרדמה מלאה) הנחשבת לבדיקה פולשנית וכואבת במיוחד.

כל אחת מהחברות הללו סיפקה מענה לצורך שהיה קיים. חלקם לא היו קיימים כלל קודם לכן, וחלקם פשוט מותאמים בצורה מעולה ועונים על דרישות הצרכן- ולכן הן מצליחות ושועטות קדימה כל הזמן.

לראות את הנולד- במה כדאי להשקיע

כפי שציינו בהתחלה, יש הרבה מאוד חברות טכנולוגיה ישראליות הקמות מידי יום.
קצת קשה לקבוע רק על סמך פעילות קצרה- במי מהן כדאי להשקיע ובמי מומלץ שלא.
אך בכל זאת חשוב לשים לב לפרמטרים הבאים שיכולים בהחלט לתת למשקיע הפוטנציאלי כיוון אם החברה יכולה להצליח או שעתידה להיסגר.

1. מיקוד- האם השירות או המוצר שיש לחברה להציע הנו ממוקד שוק או שאולי הוא כללי מידי. ככל שהמוצר ממוקד יותר ומותאם לצרכים של קהל יעד, כך גדל הסיכוי להצלחתה של החברה ולאפשרות להגיע להנפקה.

2. קהל יעד- בהתחבר  לסעיף 1 חשוב מאוד לדעת למי המוצר\שרות מופנה. חשוב שתהיה פניה מאוד ממוקדת ומדויקת אל קהל היעד, גם ברמת הפנייה איתור וזיהוי הצרכנים והמדיות שבאמצעותן ניתן לפנות אליהם, ובאופן כללי כל נושא השיווק לקהל המטרה ולא שיווק כללי שיחטיא את המטרה.

3. פשטות או קלות השימוש במוצר\שרות.  ככל שהמוצר יהיה פשוט יותר ויהיה קל להשתמש בו, כך הוא יהיה יותר פופולארי. אם ניקח לדוגמא אפליקציות שעשו מהפיכה, חברת waze  הישראלית עשתה זאת אולי בעיקר בזכות פשטות השימוש באפליקציה, הנוחות של השימוש בה, התועלת הרבה שלה (חיסכון בזמן, דלק וכסף) ועצם העובדה שהיא לא עוד סתם אפליקציה, כי אם סוג של רשת חברתית\ קהילה חברתית שמתעדכנת אונליין.
קלות ופשטות- מובילות להצלחה.

4. עלות המוצר\שירות-  כאן יש קאטש מאוד חזק שבו נשאלת השאלה- האם השירות או המוצר חייבים להיות הכי זולים? האם זוהי הדרך היחידה לזכות בתשומת הלב והחשיפה התקשורתית\ יחסי ציבור?  התשובה היא לא!
מוצר טוב יכול להימכר היטב גם אם הוא יקר, וזאת רק בתנאי שהתועלת שלו באמת מצדיקה זאת. אנשים אוהבים לחסוך בזמן, כסף ולהימנע מכאב או להגביר הנאה.
אם המוצר עונה על 3 מתוך 4 הרי שיש פה מתכון מנצח.
יש לא מעט חברות שהמוצר שלהן יקר להחריד, אך עם זאת הוא מונע לדוגמא ניתוחים מיוחדים, סבל של החולה, זמן של רופאים וחדר ניתוח, חוסך בהוצאות של הפעלת חדר ניתוח ומביאות תוצאות מדויקות.

5. יחסי עלות\תועלת – אם המוצר\שרות הנו בעל ערך גבוה משמעותית מההוצאה הכספית שלו, הרי שמשתלם להשקיע בו. אם ניקח לדוגמה חברה שעושה הדמיה למעי הדק מבלי להשתמש בבדיקות פולשניות, הרי שהיא גם חוסכת הרבה מאוד כספים של בדיקות פולשניות כואבות ומסוכנות, וגם נותנת אבחון מדויק באמצעות ההדמיה שלה.
כך, שגם אם עלות הטיפול יקרה היא חוסכת סבל רב ושעות של מכשור רפואי וכאב לחולה.
איזה תועלת גדולה יש יותר מזו?!

6. האם יש ביקוש\שוק למוצר– כאן נדרשת עבודת שטח חזקה מאוד ולעיתים השקעה כספית בניתוח ועיבוד של נתונים, על מנת לוודא כי החברה עומדת באתגר ששמה לעצמה או שזהו רק בלון מנופח וחסר ערך.  כל יצרן בטוח שההמצאה שלו היא הדבר הבא, השאלה הגדולה היא תמיד מהי רמת הנחיצות של המוצר\שרות שיש לחברה להציע.
האם מדובר בטרנד חולף או שאולי יש פה פסיעה מדהימה לטכנולוגיה שעדין לא פיתחו אותה.

7. מתחרים- האם יש מתחרים בתחום עליו מבוסס המוצר\שרות. דווקא במקום שבו יש תחרות, יש תמיד לאן לשאוף. כאשר חברה היא חלוצה בתחומה, כל תהליך המינוף הוא יותר קשה. נדרשת היכרות עמוקה עם המוצר, עם קהל היעד, מיקוד מסרים ברורים ועוד.
זוהי עבודה בתהליך ארוך וקשה. כשיש מתחרים, ניתן גם להבין כי יש ביקוש, וכשיש ביקוש כולם יכולים ליהנות מהעוגה.

 

בחינת ההשקעה -היבטים כלליים

 

כל השקעה בטכנולוגיה, בין אם היא הייטק או לואו טק, דורשת התבוננות ובחינה דקדקנית וקפדנית של הנתונים הללו ועוד רבים אחרים נוספים. אף אחד לא רוצה להשקיע את כספו היום, ולגלות שהוא איבד את כולו מחר.
לכן, חשוב מאוד להתנהל בצורה שקולה והגיונית, לבחון גם את המוצר וגם את רמת הנחיצות שלו, לבחון את השוק והנישה שבה נמצאת החברה, ולבחון רווחיות וכדאיות השקעה בחברה.

אחת הבעיות בהתבוננות שכזו היא שבדיקה דקדקנית וקפדנית יכולה לעלות הרבה מאוד כסף. וכאן עולה השאלה האם שווה להתחיל בכלל לבחון השקעה במיזם טכנולוגי כאשר רק על הבדיקה ניתן להשאיר עשרות אלפי שקלים חדשים עד מאה אלף ₪ ויותר רק על הבדיקה- וכל זאת עוד לפני ששמים את השקל הראשון כהשקעה.
האם זה מתאים לכם כיזמים או משקיעים?  לא לכולם זה מתאים וזהו בהחלט סוג של רף או מחסום שיכול לעצור החלטה של השקעה.

נשאלת השאלה האם ניתן לאתר השקעה מוצלחת בחברת הייטק או חברת טכנולוגיה מבלי לשלם סכומי עתק על בדיקות? האם יש דרך שיכולה לקצר תהליך זה? האם ניתן למצוא פתרון להשקעה איכותית כך שניתן להשקיע סכום שפוי כמשקיע, מבלי לשלם על הבדיקה, בידיעה כי מדובר בחברה מצליחה בדרך למעלה?

 

יש פתרון

 

כן, יש פתרון להליך הבדיקה. יש כבר מי שמבצע את הבדיקות עבורכם וכל מה שאתם צריכים לעשות זה לקבל את ההחלטה אם אתם מוכנים להשקיע בחברה כזו או אחרת.
הפתרון הזה נקרא קרן השקעות.
הקרן בוחנת בקפידה כל השקעה לעומקה על ידי שימוש במשאבי הקרן וניתוח של מומחי ההשקעות של הקרן, הבדיקה היא דקדקנית ועמוקה.
כאמור, אף אחד לא רוצה להפסיד כסף וכך גם לקרן ההשקעות יש אינטרס לבחון השקעות לעומקן על מנת שהן יצליחו להניב תשואה גבוהה. תשואה גבוהה משמעה שכולם מרוויחים- גם משקיעי הקרן, גם החברה שבה מושקעים הכספים וגם הקרן עצמה.

רוצים פרטים נוספים או להירשם כמשקיעים?  לחצו כאן

 

מוזמנים לראות כיצד חוות דגים יכולה להפוך למיזם הטכנולוגי הבא:

https://youtu.be/dSxs3F7eTds?t=5s

 

בהצלחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *